Studio Moste

Reflektor 1DESCRIPTION

A ceiling reflector, made to be hung above a work table. Light coming from multiple sources rather than one is softer and more pleasant. It reflects from the tabletop into the space, lighting it just enough to be cosy and still visible.

The frame is made out of pear timber, jointed by dovetails joints and finished with two coats of linseed oil and a coat of beeswax. In the frame there is a black panel with five reflectors. All lights are movable (so we can direct them where we need them) and hidden inside the board (so they don’t get in our eyes).

OPIS

Stenski reflektor nad delovno mizo. Svetloba prihaja iz večih manjših virov, ki se med seboj pomešajo in je zato bolj prijetna in mehkejša od enega močnega vira. Od površine mize se svetloba odbija v prostor in ga posredno osvetljuje.

Nosilni okvir je narejen iz hruškovega lesa, spojen z lastovičjimi repi in zaščiten z dvema slojema lanenega olja in slojem čebeljega voska. V okvir je vstavljena črna plošča s petimi reflektorji, ki osvetljujejo delovno površino. Vsi reflektorji so premični, tako da jih lahko usmerimo tja, kjer jih potrebujemo, žarnice pa so skrite za ploščo in nam tako ne svetijo v oči.