Studio Moste

Kuhinja 2

DESCRIPTION

The client’s wish was to have “a kitchen that doesn’t look like a kitchen”. It is designed as a freestanding piece of furniture, a lower sideboard placed in the living room of an old city apartment.

The kitchen is standing on a steel grid construction that is lifted from the ground. Into it we attached 8 large drawers and a thick worktop, all made out of solid european oak. On the wall above it there is a grid of 12 smaller shelves to serve as storage/display area and to visually connect the low piece with the high ceilings of the apartment. A large refrigerator and pantry are hidden in a built-in closet just around the corner.

OPIS

Želja naročnika je bila imeti “kuhinjo, ki ne bi bila videti kot kuhinja”. Zasnovana je kot nižji kos pohištva, ki stoji v dnevnem prostoru meščanskega stanovanja.

Nosilna konstrukcija je dvignjena od tal in izdelana iz kovine, vanjo pa so vstavljeni predali in delovni pult iz masivnega hrastovega lesa. Na steni je mreža 12 polic, ki nizek kuhinjski element vizualno povečajo in tako umestijo v merilo visokih prostorov stanovanja. Hladilnik in shramba se skrivata v vgradni omari za vogalom kuhinje.