Studio Moste

Denarnica

DESCRIPTION

A minimalist men’s wallet, originally made for a friend who also happened to be a photographer and volunteered to make a video and all the photographs for this project.

The wallet is made to be as slim as possible without all the unnecessary elements and can be worn in both trousers and shirt pockets. It is made out of a single piece of leather, cut by laser and stitched by hand. The accuracy of a laser cutter allows a more complex pattern shape and one welcome side effect is a burnishing that occurs on all the edges of leather.

The first prototypes have received several compliments, so we decided to make a limited edition of 50 pieces (which are not availible anymore).

OPIS

Minimalistična moška denarnica, prvotno narejena za prijatelja – ki pa je po naključju fotograf in je ob izdelavi posnel tudi kratek video ter vse fotografije v tej objavi.

Osnovna ideja pri zasnovi je bila narediti čimbolj minimalno denarnico brez nepotrebnih elementov, ki jo lahko nosimo tako v hlačnem, kot tudi srajčnem žepu. Narejena je iz enega kosa lasersko izrezanega usnja in ročno sešita. Zaradi natančnosti laserja je lahko kroj bolj kompleksen, kot bi ga lahko naredili ročno, dobrodošel stranski efekt laserja pa so tudi zažgani robovi, ki olajšajo končno poliranje.

Prvi prototipi so dobili nekaj pozitivnih komentarjev in povpraševanja, zato sva se odločila narediti omejeno serijo 50 kosov denarnic (ki so pošli in niso več na voljo).